lyhyet

Treffaa laajakaistamies kotiovellasi

Kun asiansa tunteva paikallinen valokuitutoimija poikkeaa kiireettä kertomaan tuotevalikoimasta, antaa tilaisuuden testata ja varmistaa, että käyttöönotto sujuu sovitusti, täyttyvät edellytykset mielekkäälle kaupanteolle helposti. Monelle laajakaistamiehen vierailu saattaa olla päivän kohokohta.

Asiakaspalvelijamme ammattitaitoa on tunnustella ja varmistaa, että potentiaalinen ostaja ymmärtää, millaisesta palvelusta on kysymys ja mikä on hänen käyttöönsä soveltuvin ratkaisu, hankepäällikkö Teppo Niinisalo Pohjois-Satakunnan Seutuverkolta (PSSV) kertoo.

Pohjois-Satakunnan malli istuisi myös Kokemäelle, mistä oma, sekä verkkopalveluiden myynnin että asentamisen hoitava, laajakaistamies vielä puuttuu.

– Asiaa selvitetään paraikaa, Kokemäen Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Mikko Löfbacka sanoo.

Palvelunumerosta ja sähköpostin kautta saa asiantuntevaa valokuituneuvontaa. Jos liittymän käytössä on ilmennyt teknisiä ongelmia, on niistä kuitenkin tehtävä vikailmoitus laajakaista- ja tv-palvelujen palveluoperaattorille.

Kokemäkeläiset hoi: Tiedätkö mistä saat apua valokuituasioihin?

Kokemäkeläisille suunnattu valokuituasioiden palvelunumero 044 577 2277 ohjautuu PSSV:n asiantuntijoille. Voit lähestyä heitä myös sähköpostilla [email protected]. Keskitetty asiakaspalvelu on vastannut hyvin molempien valokuituyhtiöiden tarpeisiin.

3 x helpompi arki

Toimiva yhteys lisää hyvinvointia ja asumisviihtyvyyttä. Se tekee arjesta toimivan ja turvallisen sekä muuntaa kodin halutessa koko perheen yhteiseksi viihdekeskukseksi.

1 Terveys: Sydänpotilasta hoitava yksikkö tulkitsee tahdistimen keräämiä mittausarvoja. Jos datassa ilmenee merkittäviä poikkeamia, hoitoyksikkö on yhteydessä etäluettavaa sydämentahdistinta käyttävään potilaaseen voinnin varmistamiseksi.

2 Turvallisuus: Vanhuksen liikkeitä seuraavat älylattiat ja -matot ovat jo tätä päivää, joskin kotikäytössä vielä harvinaisia. Ne hälyttävät valvontahenkilöstön, jos vanhus lähtee ulos yöaikaan, putoaa sängystä tai ei liiku asunnossa pitkään aikaan.

3 Vapaa-aika: Vuoden 2017 alussa vajaalla kolmanneksella suomalaisista oli älytelevisio, mutta vain 20 prosenttia oli kytkenyt sen nettiin. Älytelevisiolla voi tehdä paljon samoja asioita kuin älypuhelimella tai tabletilla. Yleisimmin sitä käytetään suoratoistopalveluihin, pelaamiseen tai elokuvien vuokraamiseen.

Tieto siirtyy kiihtyvällä vauhdilla

50 / 50

Viestintäviraston teettämän tutkimuksen mukaan keväällä 2017 internetyhteys oli käytettävissä 93 prosentissa suomalaisista kotitalouksista. Puolella vastaajista oli käytössään sekä kiinteä että mobiili internetyhteys.

510 000

Kiinteiden ja mobiilien laajakaistaliittymien tiedonsiirtonopeudet ovat edelleen kasvussa. Kiinteän verkon 100 Mbit/s tai sitä nopeampien laajakaistaliittymien määrä ylitti alkuvuoden 2017 aikana ensimmäistä kertaa puolen miljoonan rajan.

100 Mbit

EU-komissio on esittänyt vuodelle 2025 tavoitteen, että kaikkialla EU:ssa tulisi olla saatavilla 100 megabin yhteydet, joiden nopeus on mahdollista nostaa yhteen gigabittiin. Suomessa valmistellaan digitaalisen infrastruktuurin strategiaa, jossa määritellään laajakaistatavoite vuodelle 2025 ja keinot sen saavuttamiseksi.

9+1 syytä satsata verkko­yhteyksiin

Verkossa on monen koko elämä ihmissuhteita myöden. Jos yhteys kaatuu, jää moni asia hoitamatta ja läheinen tavoittamatta.

1 Valokuitu takaa toimintavarman internetyhteyden. Maahan kaivettavat kuitukaapelit ovat suojassa muuttuvilta sääolosuhteilta.

2 Yhä harvempi työ ja opiskelu on enää aikaan tai paikkaan sidottua. Vapaa liikkuvuus antaa mahdollisuuden vaikuttaa omiin työskentelytapoihin ja lisää siten työhyvinvointia.

3 Kiinteään verkkoon voi liittyä sujuvasti useammalla kannettavalla laitteella WLAN-verkon kautta. Se palvelee ruokakunnan yksilöllisiä mieltymyksiä ja käyttötarpeita.

4 Valokuituverkkoon liittyminen on järkevä kertainvestointi, jonka realistisen palvelusiän on määritelty olevan peräti 50 vuotta.

5 Varmat ja toimivat yhteydet ovat kunnan vetovoimatekijä. Ne edustavat kuntalaisille hyvää palvelua ja ovat elinehto nykyisille ja uusille yrityksille.

6 Kutsumattomat vieraat ja yksin asuvat iäkkäät lähiomaiset huolettavat. Kodin ja työpaikan etäseurattavat turvalaitteet valvovat puolestasi, kun et itse ole paikalla.

7 Toimiva yhteys on älykodin perusta, jonka valaistusta, lämpötilaa ja lukitusta on mahdollista säätää ja valvoa etänä.

8 Sohvalle kokoonnutaan ihastelemaan lomakuvia, pelaamaan ja katsomaan elokuvia kuten 90-luvulla. Laitteita tarvitaan kuitenkin enää vain yksi: älytelevisio ja sen lukuisat viihdepalvelut.

9 Hyvin suunnitellut digipalvelut parantavat asiakaskokemusta. Verkosta haetaan asiantuntemusta kaikille elämän osa-alueille terveydenhoidosta ja raha-asioiden hoitoon.