vireillä

Uusi nettikahvila hemmottelee kokemäkeläisiä

Kahvintuoksuinen kaupunkilaisten oma olohuone herättelee päivän askareisiin puuroaamiaisella tai kutsuu viipymään patongin ja leivoskahvin äärelle.

Kaupungin sydämeen, vakuutusyhtiön entisiin tiloihin liikekeskukseen on joulukuussa

avattu Café Uno.

– Toimme Kokemäelle erikoiskahvit ja leivokset – ja erityisesti nuorten kaipaaman illanviettopaikan. Halusimme tehdä kahvilasta viihtyisän niin eläkeläisille, perheille kuin nuorisollekin. Ovemme ovat auki iltakahdeksaan asti, myös viikonloppuisin, yrittäjä Tarja Pulkkinen kertoo.

Pulkkinen ja hänen yhtiökumppaninsa Ari Prinkkala kokivat tärkeänä myös projektinsa työllistämisvaikutuksen. He ovat tarjonneet kahvilastaan kahdelle paikalliselle työttömälle viihtyisän työpaikan.

liikekiinteistön oma valokuitulähettiläs

Jokainen asiakas löytää Café Unosta paikkansa. Sohvaryhmä houkuttelee ottamaan rennosti ja jutustelemaan, kenties pelailemaan tai opiskelemaan yhdessä. Baarijakkaralta lähtee matkaan muutama sähköposti kätevästi lounastauon lomassa. Pyöreän pöydän ääressä mahtuu herkuttelemaan isompikin porukka. Perinteisistä kahvilapöydistä voi seurata ohjelmia isolta TV-ruudulta.

– Asiakkailla on vapaa pääsy langattomaan verkkoomme. Valokuituyhteyden ansiosta myös kassajärjestelmämme ja pari asiakkaiden iloksi hankkimaamme Veikkauksen pelikonetta toimivat moitteettomasti, valokuituyhteyttä liikekeskukseen kahvilan remontin yhteydessä puuhannut Ari Prinkkala kertoo.

Liikekeskuksen yrityksistä Café Uno antoi ensimmäisenä valokuidulle mahdollisuuden. Liikekeskuksen hallitus on Prinkkalan innoittamana linjannut, että se kustantaa yrittäjille valokuidun viennin kiinteistöön asti. Yhteyden käyttöönotto on siis tehty mahdollisimman helpoksi. Loppu on kiinni yrittäjistä itsestään.

Yhteyden käyttöönotto on tehty liikekeskuksen yrittäjille helpoksi.