Lyhyet

Näppärää asiointia etäpisteellä

Kokemäen kaupungintalon asiointipisteellä on otettu marraskuun alussa uutena palveluna käyttöön Kelan etäasiointipiste. Asiointi Kelan palveluneuvojen kanssa tapahtuu etäyhteydellä tietokoneen web-kameran avulla.

– Hyvien yhteyksien ansiosta etäpisteellä saa aivan samanlaista opastusta kuin Kelan varsinaisella toimipisteelläkin. Esimerkiksi sähköisten hakemusten jättäminen onnistuu pisteellä ohjatusti. Kaupungintalon henkilökunta auttaa etäyhteyden kanssa, Kokemäen kaupungin hallintojohtaja ja Kokemäen Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Mikko Löfbacka kertoo.

Etäasiointipisteen toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja palvelulle on kysyntää. Neuvottelut vastaavasta palvelusta muidenkin valtion toimijoiden kanssa ovat parhaillaan käynnissä. Kelan etäpalvelupiste palvelee arkisin klo 9–15 ilman ajanvarausta Kokemäen kaupungintalolla.

Yhteys- ja liittymäasioissa sinua palvelee Kokemäen Teollisuuskylä Oy:n ja Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n yhteinen asiakaspalvelu. Haluatko tilata laajakaistamiehen kotikäynnille, tietää lisää laajakaistasaatavuuksista tai tilata liittymän? Me autamme.

Lääkärin vastaanotto omassa olohuoneessasi

Ei voi olla totta! Lapsen silmä on punainen ja märkii – taas. Kellokin on jo ties mitä, ja huomenna on työpäivä. Kun kyseessä on selkeä ja helposti diagnosoitava vaiva, ei ole mielekästä lähteä lääkärin vastaanotolle jonottamaan, varsinkaan jos lääkäriasema on kaukana kotoa. Terveyspalveluappi ja toimintavarma yhteys riittävät.

Tietoyhteyksien huiman kehityksen ja digitalisaation myötä voit saada hoito-ohjeet ja reseptin lääkärin sähköiseltä etävastaanotolta – kotoa poistumatta.

Videoyhteyden kautta lääkäri voi tehdä diagnoosin ja määrätä hoidon tai lääkekuurin. Joskus myös pelkkä chat-keskustelu voi tuoda oikean avun. Kun lapsella on esimerkiksi vatsatauti eikä kotoa poistuminen ole järkevää, voi etälääkärin vastaanottoa käyttää avuksi sairauslomatodistuksen saamisessa.

Etälääkäripalveluja tarjoavat muun muassa Pihlajalinna ja Terveystalo.

3 x hyvää tekevä kuitu

1 Luotettava valokuituyhteys on linkki työelämään. Kun pidät etäpäivän töistä, säästät työmatkoihin kuluvassa ajassa ja kustannuksissa. Etäpäivä on myös hyvinvointiteko, sillä matka-ajan voi käyttää töistä palautumiseen ja omasta jaksamisesta huolehtimiseen.

2 Asutko syrjässä, oletko usein yksin kotona – kolahtiko kellarissa juuri? Koti on paikka, jossa ihmisen täytyy saada olla turvassa. Joskus napin painalluskin riittää. Noin! Valvontajärjestelmä on kytketty päälle. Verkkoon yhdistetyillä kodin turvapalveluilla huolehdit selustastasi kotona ja poissa ollessasi.

3 Arki on yhtä suorittamista, ja stressiä pukkaa. Hengähdä hetkeksi, hyvä ihminen! Kotvanen viihteen parissa iltasella palauttaa – mutta vain, jos yhteys toimii. Olisiko tänään vuorossa leffailta perheen kesken? Vai sittenkin änäriturnaus netissä kavereiden kanssa?

9+1 syytä satsata verkko­yhteyksiin

Palvelut, koti, sosiaaliset suhteet ja työ – kaikki ovat enemmän tai vähemmän verkon varassa. Arjen perusta on toimivassa tietoyhteydessä.

1 Valokuitu on varmin tapa taata toimiva yhteys töissä ja kotona. Kuitukaapeli rakennetaan maan alle suojaan kestämään sään vaihteluita ja aikaa. Investointi palvelee jopa 50 vuotta.

2 Valokuituyhteys ei ruuhkaudu, vaan kaista on toimintavarma käyttäjien määrästä riippumatta.

3 Yksi yhteys palvelee saumattomasti koko perhettä. Netti toimii nopeasti riippumatta siitä, kuinka monelle laitteelle yhteys on jaettu.

4 Valokuidun avulla voit asua ja elää modernisti. Voit käyttää erilaisia kodin etäpalveluita, kuten hallita oven lukitusta ja avaamista, säätää lämpötilaa ja varmistua kodin turvallisuudesta etävalvontapalveluilla.

5 Verkon varassa toimivat hoiva- ja turvapalvelut keventävät etäällä asuvan läheisen huolta.

6 Hyvät yhteydet ovat kunnan vetovoimatekijä. Monipuolinen yrityskanta ja asukkaat kiittävät, kun yhteydet toimivat.

7 Etätyö ja -opiskelu onnistuvat huolettomimmin valokuituyhteyden välityksellä. Luotettava yhteys lisää vapautta työpäivien suunnitteluun ja parantaa siten myös hallinnan tunnetta omasta tekemisestä.

8 Valokuitu on järkevä satsaus tulevaisuuteen, sillä se nostaa kiinteistön arvoa.

9 Asiointipalvelut ovat yhä useammin verkossa. Toimintavarma yhteys takaa sujuvan asioinnin oli kyse sitten terveydestä tai pankkiasioista.