Pääkirjoitus

Tulevaisuus tehdään tänään

Pohjois-Satakunnassa ja Kokemäellä lähes kaikissa kiinteistöissä on mahdollista ottaa valokuitu käyttöön. Digitaalisten palvelujen ja älykkään teknologian yleistymisen myötä tarve toimintavarmalle verkolle kasvaa kaiken aikaa.

Tulevaisuudessa ihmisten työ- ja vapaa-aika sekoittuvat yhä enemmän. Ajasta ja paikasta riippumaton sukkulointi näiden välillä on entistä tärkeämpää. Kodeista tulee älykkäitä, ja etätoimistot ovat kodin arkipäivää. Mökillä oleminen ja eläminen on osa elämää ympäri vuoden. Luovia taukoja otetaan lennosta silloin, kun on mahdollisuus.

Erilaiset asiointipalvelut verkossa kehittyvät ja monipuolistuvat. Kuka olisi kymmenen vuotta sitten uskonut, että pankkilainaa voi saada ilman käyntiä pankinjohtajan luona? Samankaltainen uudelleen muotoilu koskee lähes kaikkia palveluja. Flunssaisenkaan ei tarvitse mennä lääkäriasemalle saadakseen sairaslomaa. Kohtaaminen kotisohvalta hoituu verkon yli. Vauhti kiihtyy, ja maailma on kätesi ulottuvilla.

Nykyinen mobiiliyhteys riittää vielä moneen tekemiseen, mutta vuoden tai kahden päästä tilanne on täysin toinen. Mobiiliyhteyksien kehitys on tärkeää, jotta liikkuessammekin palvelut ovat käytettävissä. Kotona tai työpaikalla kiinteä yhteys on tulevien palvelujen mahdollistaja. Siksi meille on rakennettu valokuitu.

Kunnat satsasivat tulevaisuuteen. Satsaa sinäkin, ja aktivoi saatavilla oleva toimintavarma valokuitu kotiisi ja työpaikallesi jo tänään.

Palveluterveisin,

Torsti Ruokoski (Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy) ja Mikko Löfbacka (Kokemäen Teollisuuskylä Oy)

Jos et taivu digiloikkaan, ota ainakin askeleita yksi kerrallaan!

Julkaisija

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy ja Kokemäen Teollisuuskylä Oy

Päätoimittaja

Torsti Ruokoski

Toimitus

Kumppania Oy

Kuvat

Dreamstime, Esan Levykaluste Oy, HEVI kivitalot, Kokemäen kaupunki, Kumppania Oy, Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy, Veera Korhonen