Vireillä

Räätälöityjä tuotteita massavalmistuksen tehokkuudella

Halu pysyä kiinni kilpailussa toimii kalustevalmistaja Esan Levykaluste Oy:n kehityksen dynamona. Yrityksessä tiedetään, että toiminnot on digitalisoitava, jos mielii kasvaa.

Kaikki alkoi 36 vuotta sitten sikalasta. Nykyisen Esan Levykaluste Oy:n toimitusjohtajan Jaakko Husarin isä, Esa, sai ajatuksen kaapista ja siitä, kuinka se pitäisi tehdä. Tuumasta toimeen ryhdyttyään ajatuksen – ja sikalan – ympärille kasvoi jatkuvasti kehittyvä perheyritys.

Lähes neljässä vuosikymmenessä yritys on ottanut aimo harppauksia kehityksessä eteenpäin. Toimintaa on laajennettu Satakunnasta Pirkanmaalle ja tuotantoa on uudistettu. Halu pärjätä kilpailussa isompien toimijoiden rinnalla motivoi satsauksiin.

– Toiminnan on oltava tehokasta, jotta voimme kilpailla massavalmistuksen kanssa, toteaa Husari.

Kustannustehokkuutta ja laadunhallintaa

Yrityksellä on käytössään varta vasten heille suunniteltu ja valmistettu toiminnanohjausjärjestelmä. Sen ansiosta toimintojen prosessiluonteisuus on vahvistunut, organisaation tiedonkulku muuttunut läpinäkyvämmäksi ja valmistuksen laadunvalvonta tullut entistä luotettavammaksi. Automaatioon satsaaminen mahdollistaa myös alan edelläkävijyyden.

– Toimintojen digitalisoinnin ansiosta saamme tuotteet suoraan suunnittelusta työkoneelle. Räätälöinti ei enää ole meille kalliimpaa kuin volyymi – se on kilpailuvalttimme.

Automatisoidut toiminnot lisäävät tehokkuutta ja helpottavat työn ennustettavuutta.

Tietoturvatärpit

Turvallisuus on liiketoimintaa tukeva mahdollistaja, ja riskienhallinta on kaiken perusta. Digiturvallisen tietojenkäsittelyn muistisääntönä toimii kirjainyhdistelmä MMKT:

Mitä tietoa olet käsittelemässä – luokittele.
Miten ja missä tietoa saa käsitellä ja jakaa?
Kenelle tietoa toimitetaan, lähetetään tai näytetään?
Tarkista, että edellä olevat kohdat toteutuvat ennen kuin toimit.

Lue lisää tietoturvasta.